top of page

Jesensko razvajanje!


Že zelo dobro smo zakorakali v jesen in hladnejšo polovico leta. Za zdaj smo še v najbolj obarvani četrtini leta - jeseni. Jesensko listje, rdeče, rumene in oranžne barve nas obkrožajo vsepovsod, ampak vreme se je že ohladilo, veter in mraz sta nas že zajela in kmalu bo prišla zima. Pa vendar, četudi so prihajajoči jesenski in zimski dnevi vedno bolj turbni in sivi, jih lahko obarvamo in razvedrimo. Seveda pa moremo poskrbeti tudi za svoje zdravje.

💛 Obramba pred bacili

Kot se umiri narava, se umiri tudi naše telo. Določene živali gredo na zimisko spanje, mi pa ker smo ljudje tega seveda ne moremo, delati moremo naprej kot celo leto. Naš organizem je v tem letnem času bolj občutljiv, ko začne pihati mrzel veter in se temperature spuščajo nam ponavadi pade imunski sistem. Potem pa zraven vremena pridejo še razni projekti in opravila v službi ali šoli, ki jim v tem času nikakor ni videti konca, naše telo enostavno pregori, zato moramo biti še bolj pazljivi. V jesenskem času je na voljo bolj malo lokalnega sadja, kot smo omenili se narava umiri in za nekaj časa zaspi, zato pa hvala bogu da lahko sadje uvažamo iz toplih krajev in s tem vseeno ohranimo vitamine v sebi. Vitamini, ki jih lahko pridobimo iz limon, pomaranč in mandarin so v tem času neprecenljivi. Iz tega sadja si lahko delamo različne napitke, kot so limonada, pomarančni sok ali pa smoothie iz kar vseh treh, dodamo še banano in malo vode ali mleka in že imamo vitaminsko bombo. V vsak dan poskušajte vnesti čim več različnih vitaminov, sadja in zelenjave. V tem delu leta je to še toliko bolj pomembno, saj smo res izpostavljeni raznim bacilom in bolzenim. Menjujte različnem vitaminske napitke, tu in tam pojejtje sadje sveže, ali pa ga dodajte grškemu jogurtu z ovsenimi kosmiči = popolna malica. Je pa seveda še drugo sezonsko sadje, npr. pomelo, kaki, kivi, ... Veliko različic je, zato izberite svoje najljubše in ostanite zdravi čez zimo ter se obranite nadležnih bacilov! Seveda pa se zgodi, da je stresa in obveznosti preveč. In če ne znamo odnehati se naš sistem zruši in naše telo na določeni točki ne zmore več.


Takrat izkoristite čas zase, zleknite se na udoben kavč ali v posteljo, se pokrite z toplo odejo in si privoščite veliko šalico čaja z limono, medom, bezgovim sirupom in smrekovimi vršički. To je preverjen recept za takojšnjo ozdravitev 😉. Med tem ko počivate pa si poglejte film za katerega že dolgo govorite da ga boste pogledali, pa nikakor ni bilo časa. Ali pa si poglejte novo serijo. Če radi berete, izšlo je veliko novih, zanimivih knjig, ki nestrpno čakajo na vas. Ali pa vzamite zvezek in svinčnik, ter napišite nekaj strani dnevnika, kot v dobrih straih časih. Lahko si tudi napišete plane za nasldenje leto, ali pa nekaj narišete, lahko napišete seznam daril za božič, ali pa enostavno delate nič, samo ležite, se naspite in si spočijete, ter se pripravite na nove izive, seveda takoj ko ozdravite! Možnosti je milijon, samo prepustite se trenutku in delajte tisto, kar vas bo pomirilo in pozdravilo.


💛 Razvajanje telesa

Ker jesen rada nagaja z močnim in mrzlim vetrom nam ta še bolj izsuši kožo. Zato je pomembno, da ji damo pravilno nego. Predvsem je na udaru naš obraz, ki je tudi najbolj izpostavljen. Vse ostalo lahko še nekako zaščitimo z oblačili in pokrivali, obraza pa nekako ne moremo. Zato je zelo pomembno, da si vsaj enkrat na teden naredimo vlažilno masko za obraz, lahko jih kupimo že pripravljene, ali pa si jih naredimo kar sami. Seveda je priporočljivo, da si vsako jutro in vsak večer obraz namažemo z hranilno in vlažilno kremo, dekleta ki uporabljamo ličila pa še pomembneje, da si vsak večer obraz očistimo in ga nato temu primerno "nahranimo". Ličila namreč zelo izsušijo kožo, predvsem predel okoli oči je zelo občutljiv, zato priporočam da si navabite kremico ki je posebej za predel okoli oči, saj je sama krema za obraz namreč premočna. Je pa pomembno tudi, da uporabljamo dnevno in nočno kremo, torej vsako posebej, saj sta različni. Seveda pa ni na udaru samo obraz, tudi roke in celotno telo je izsušeno. Eucerin pH5 je celovita linija izdelkov, ki so bili posebej razviti za izpolnjevanje potreb suhe občutljive kože.

Poleg zadostne količine vode, ki jo popijemo čez dan lahko telo še nahranimo z različnimi losjoni ali kremami za telo. Imamo tudi masla za telo, ki jih jaz še najraje uporabljam, ta pa vsebujejo različna olja, kot so kokosovo, mandljevo ali karitejevo ojle, pa potem je dodano še kakakvovo maslo, različni vitaminčki in podobne hranljive snovi, ki so primerne za naše telo. Zato, hitro v trgovino poiskati svoje najljubše maslo za telo in nahranite svojo kožo. Seveda ga pa lahko uporabite tudi za roke. Ne pa pozabiti še na lase in lasišče, zato so primerna razna olja ali maske, ki obnovijo lase in konice.


💛 Razvajanje sebe in svoje dušice

Zase oziroma za svojo dušico pa če ste bolani ali ne, si vzamite urico ali dve na teden! Prelistajte svojo najljubšo revijo ali preberite knjigo (Mladinska knjiga ima čudovit nabor knjižnih uspešnic) 📕, privoščite si skodelico svoje najljubše kave ☕ ali capuccina in jo spijte v miru, brez divjanja in razmišljanja, kaj vse še morete postoriti. Konec tedna z svojo boljšo polovico poglejte film ali serijo, posvetite se svojemu domačemu ljubljenčku ali družini, pojdite z prijateljem ali prijateljico na skodelico čaja v čajarno, ali pa se odpravite na sprehod v park in ujamite še zadnje tople jesenske dni in pisano listje ter posnamite nekaj fotografij lepe jeseni 🍁🍂. Privoščite si nekaj časa zase, ostanite zdravi in zadovoljni. Uživajte jesen, naredite si jo krasno in popolno! 💛


Proporočeno branje
Aktualni članki
Schlagwörter
Folgen Sie uns!
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page