top of page

Iz Londona v Slovenijo

MK Exlusive blagovna znamka visoke mode


Modni oblikovalec Marjan Krnjič je skupaj z Jožefom Srako že dobro leto v Londonu. V Maribor se vrača nekaj dni pred Božičem, ko bomo lahko priča velikemu modnemu spektaklu, ki ga bo predstavil v Mariboru.

Marjan po dobrem letu ste spoznali življenje v Londonu, njegov utrip in delovnik. Če bi strnili misli, kako ste sprejeli London in kako je London sprejel vas?

Da sedaj mineva že leto od kar sva se z Jožefom preselila na Otok v London. Mislim, da naju je London dobro sprejel. Sva se na njega že prej dobro tudi pripravila. Je pa tukaj res trd boj za obstanek in ni ravno najlažje.


Z Jožetom imata visoke cilje in mnogi si niso predstavljali, da vama bo uspelo. Koliko truda, odrekanja je bilo potrebno, da so vas opazil in posledično zaslišali tudi pri nas?

Pod znamko MK exclusive oblikujem sedaj že peto leto. Na mojih modnih šovih hodijo vedno najbolj priljubljeni modeli in šovi so res produkcijsko in tehnično vedno dovršeni - že od nekdaj. Morda naju prej niso slišali ker sva iz Maribora in je Slovenija vseeno majhna in vsak pač izpostavlja svoje. Tukaj v Londonu se pa igra na odprte karte. Ni »fejkanja« - igranja.


Bi lahko rekla, da je v Londonu težje postaviti temelje kot doma, ko poznate teren, ljudi in sistem kako vse poteka?

Seveda. Veliko težje. Čeprav sva se res dobro pripravila je še zmeraj neverjetno težko. Je pa tudi res, da ti tukaj vsak posel prinaša novega in da, ko si en krat postaviš teren, tudi če to traja, potem je to stabilno in dobičkonosno. Če seveda delaš dobro. In midva mislim da delava dobro.


V času poletja sta zagnala akcijo na Adrifundu in sicer zbiranje sredsetv za velik šov, s katerim se boste predstavili milijonskemu avditoriju. Zdaj vam je uspelo, kakšni so kratkoročni načrti?

Res je. Preko platforme Adrifund nama je uspelo in presegla sva zadani cilj zbrati 10.000eur. S tem denarjem sicer nemoreš kaj veliko, zato pridno delava dalje. Ustvarjava nove kolekcije, ki jih boste lahko videli in kupili v Sloveniji in Londonu. Zadnja takšna stvar so ravno nahrbtniki, ki sva jih dizajnirala skupaj s pevko July Jones.


Šov boste iz Londona prenesli tudi v Maribor, kjer ga boste predstavili vsem tistim, ki v Londonu ne bodo z vami. Kaj se obeta?

Najina ekipa in povabljeni oblikovalci so že bili pri naju v Londonu in šov podoben Londonskemu bomo lahko videli v Mariboru 23.12 v Hiši zabave Trust. Obljubljamo res spektakel v pravem pomenu besede. Če smo prej pripravljali res dobre šove bo ta nekaj res drugačnega in posebnega. Lahko povem, da smo recimo »artwork« video posneli z ekipo v Londonu in že to napoveduje nekaj posebnega. Tukaj so tudi odlični pevci, ki sva jih za ta namen pripeljala iz UK.


Znani ste po tem, da so vaši šovi dodelani. Koliko vztrajnosti, truda in dela je vloženega v vsak takšen podvig?

Vsak moj šov je zgodba zase. Ima natančno začrtano zgodbo, ki jo navadno razvijamo tri mesece in še nato sama organizacija traja približno enako. Vsak trenutek povezan s temi dogodki je dobro premišljen in zahteva svoj čas. Veliko časa. Je pa res, da smo se skozi leta z ekipo že navadi drug drugega in sva že visoko produkcijski šov z lahkoto organizirala tudi iz Londona. Sva pa seveda, da sva prišla do tega res veliko pretekla.


Sami že vrsto let ustvarjate in prav tako sprmeljate slovenske oblikovalce. Z enimi se tudi povezujete. Kako gledate na tovrstno združevanje idej, kreacij, dela? Se ne vidite kot konkurenca?

Na začetku sem mogoče res vsakogar dojel kot konkurenco. To pa predvsem zato saj nas je veliko kopiralo v izvedbah šovov pa tudi pri oblekah. Čez čas se na to navadiš in se s tem sprijazniš. Res je, da veliko krat povabim kakšnega oblikovalca na svoj šov to pa predvsem zato, ker vem koliko truda, energije in denarja gre za moj dogodek in zakaj to nebi še kdo izkoristil. Moraš pa za tak korak zagotovo imeti o sebi zelo dobro mnenje, da se nebojiš kaj bodo na odru pokazali drugi.


Cilj bo tako rekoč izpoljnjen. Modni šov v Londonu, modni šov v Mariboru. Kaj pa potem. Kakšni izzivi ostanejo za leto 2018?

To sta samo prva dva. Veliko jih je še neizpolnjenih in že zdaj veva, da boma leto 2018 preživela delovno.


Proporočeno branje
Aktualni članki
Schlagwörter
Folgen Sie uns!
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page