top of page

Naravno lepoto nosimo v sebi!

Nekdanja Miss Slovenije Tadeja Ternar se je odločila, da ne bo več skoparila z lepimi besedami in s prijateljicami zagnala kampanjo o ozavečanju naravne lepote. Z Mišo Zečevič – plesno učiteljico in nekdanjo Miss Exlusive Slovenija in poslovno partnerico Mišo Margan Kocbek so začele s prvimi koraki prav v Prekmurju in nato nadaljevale še v Mariboru in Ljubljani.

Tadeja je leta 2007/2008 nosila lento najlepše slovenke. Kot Miss Slovenije so se ji odprla številna vrata. Kljub temu, da letos praznuje 10.obletnico od njenega kronanja je v vseh the letih stkala številne poslovne vezi in si ustvarila v modnem svetu svoje mesto. Sedem let že uspešno vodi svoje podjetje in veliki športni center, ki ga ima v Radencih. »Začetek moje poslovne poti ni bil enostaven, saj te čaka veliko izzivov, ko se pri 23 letih še kot študent odločiš za svoje podjetje. Ampak nekje je potrebno začeti, priložnost ne pride domov na vrata, to sem se naučila že zelo zgodaj. V uspeh je treba vložiti veliko dela in nikoli nimaš garancije, da se bo obneslo,« je povedala Tadeja. »Vodenje tako velikega športnega kompleksa ni enostavno, ampak včasih se moraš odločiti in pika. Menim, da se ljudje preveč bojijo neuspeha, zato se tudi ne odločijo za nekatere izzive. V vsakem uspehu je tudi delček neuspeha, najboljši poslovneži tega planeta so večkrat poskusili in se znova pobrali, ker so gledali na to kot neko izkušnjo ter priložnost za nekaj novega.« V sklopu športnega centra pa ima Tadeja tudi že vrsto let manekensko šolo in soorganizira številne modne prireditve na Štajerskem koncu in Pomurju.

»Delo v modni agenciji me veseli, saj sem tudi sama še vedno vpeta v modni svet,« doda Tadeja, ki je v času lepotnega mandata in nekaj let zapored hodila in si nabirala izkušnje na modnih brveh v Milanu. »Danes vso svoje znanje prenašamo tudi na podmladek. Na mlajše in starešje modele, katere gradimo celostno. Predvsem nam je pomembno, da naši mali modeli dobijo samozavest, izgubijo tremo pred javnim nastopanjem in se gradijo celostno. Velik poudarek pa dajemo na naravni lepoti in naravnemu videzu. Prav pri slednjem bomo letos začeli veliko kampanjo.« Tadeja je namreč v krogu svojih prijateljic sprožila akcijo proti dogajanju na socialnih omrežjih in proti lepotnim idealom, ki so v zadnjem času postali že nekoliko groteskni.


PROTI UMETNIM IDEALOM

»Začelo se je s tem, kako bi ozaveščali mlade o naravni lepoti, o dobrem počutju v svoji koži. In tako je nastala nekakšna borba proti zlaganim "zretuširanim idealom" na socialnih omrežjih,« je povedala Tadeja. »Po večletnih izkušnjah pri delu z mladimi na različnih področjih (manekenski in plesni tečaji, vsakodnevno življenje) ugotavljam, da kljub našemu stremljenju, da jim predstavljamo manekenstvo v zdravi obliki, govorimo o pomembnosti tako zunanje naravne lepote kot notranje. Opažam, predvem najstnice in ženske tiste, ki so pod pritiskom zlaganih nedosegljivih lepotnih "idealov", ki so zavzeli socialna omrežja. Vse to zelo negativno vpliva na samopodobo, ki je v adolescenci zelo labilna in občutljiva na zunanje vplive,« doda. »Pred kratkim me je pretresla izkušnja, ki mi je dala navdih za akcijo. Namreč, mlada dekleta se mi večkrat zaupajo in povprašajo za navet. Tako me je pred kratkim mladoletnica (še ne polnoletna), ki je po modem mnenju naravnost čudovita in mladostno lepa, povprašala za mnenje, ali si naj poveča prsi. Takrat sem začutila, da je nujno, da ukrepamo in pomagamo mlajšim generacijam, ki živijo v virtualnem svetu, da se zavejo pravih vrednot in predvsem ustvarijo zdravo samopodobo. Kljub temu, da v manekenski šoli opozarjamo na pomen naravne lepte, učimo javnega nastopanja in nasploh povezujemo modni svet z zdravimi vidiki vsakdanjega življenja, to ni dovolj. Še vedno dosežemo samo mlade, ki prihajajo k nam in še vedno ti mladi čutijo pritiske okolice, kar postavlja njihovo samopodobo pod vprašaj. Izgovori, da so trendi pač takšni in da je to normalno v svetu mode zlahka ugovarjamo, saj v svetu visoke mode še vedno prevladujejo modeli z naravno lepoto.«


ZAGOVARJA NARAVNO LEPOTO

Tadeja je velika nasprotnica lepotnih popravkov in škoda ji je vsake ženske, ki si misli, da bo s poudarjanjem delov telesa v življenju dosegla nekaj več. »Namen naše akcije ni borba proti splošnemu dogajanju, ampak zavzemanje in spodbujanje mladih, da si ustvarijo zdravo samopodobo na realnih temeljih. Radi bi, da se mladi dobro počutijo v svoji koži, skrbijo za svojo zunanjo in notranjo lepoto in se zavedajo, da je pristnost prednost, saj verjamem, da se bo trg nasičil z umetno lepoto in bo povpraševanje po naravni lepoti samo še rastlo. Že samo, ko vidimo znane osebe, ki na svojih družabnih omrežjih delijo svoje slike, popačene, obdelane v želji po doseganju čim več lajkov in ko jih vidimo v realnem življenju je slika zastrašujoča. Ustvarjajo neke ideale, ki so daleč od realnosti,« še zaskrbeljano doda Tadeja.


Proporočeno branje
Aktualni članki
Schlagwörter
Folgen Sie uns!
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page